Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2022

Πατήρ Σάββας Αχιλλέως: Η αμαρτία της Έκτρωσης και οι Επιπτώσεις στη ζωή του ανθρώπου

Πρώτα απ όλα δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να φονεύουμε τα βρέφη, Διότι είμαστε όμοιοι με τον Ηρώδη που φόνευσε 14.000 παιδιά μέχρι να φονεύσει τον Χριστό. Δεύτερον για ποιο λόγο δεν θέλεις το παιδί σου; όταν βλέπεις τα ζώα και γίνονται θυσία για τα μικρά τους. θυσιάζονται ο πατέρας και η μητέρα για να τα φυλάξουν. Τρίτον σήμερα η μόδα είναι να ακούσεις τον γιατρό να σου λέει: "Έχει κάτι το παιδί που έχεις στα σπλάχνα σου, διότι θα γεννηθεί με το σύνδρομο Down". Πετάει αυτή την κουβέντα, και αφήνει τον άνθρωπο να αγωνία. Και ποιος σου είπε κύριε μου εσένα, (ο οποίος είσαι και γιατρός) ότι τα παιδιά που έχουν το σύνδρομο Down πρέπει να τα σκοτώνουμε;

Μου έχουν τύχει σωρεία περιπτώσεων ανθρώπων που με ρωτούσαν αν θα πρέπει να σκοτώσουν το παιδί τους. Και τους έλεγα:

- Δεν έχει τίποτα το παιδάκι σου!

- Μα μας είπε ο γιατρός ότι κάτι έχει...

-Τίποτα παιδάκι μου δεν έχει τίποτα. Το παιδάκι σου είναι μια χαρά.
  Και τους βεβαίωνα με όλη μου τη δύναμη ότι δεν έχει τίποτα το παιδί.

Ήταν ένα ανδρόγυνο, και μου είπαν ότι τους είπε ο γιατρός ότι το παιδί τους είναι ελαττωματικό και θα πρέπει να τους σκοτώσουν. Λέω για ποιόν λόγο να το σκοτώσετε; Ο υγιής δεν μπορεί να αρρωστήσει; ο υγιής δεν μπορεί να έχει ένα ελάττωμα; Ο υγιής δεν μπορεί να έχει κάτι το οποίο του συνέβη και μετά την γέννηση του; Ποιος είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί στον άλλον ότι δεν θα αρρωστήσει, ότι δεν θα πάθει κάτι. Εκείνος που έχει τα μάτια του ξαφνικά τυφλώνεται. Εκείνος που έχει τη λαλιά του ξαφνικά σταματάει και δεν μιλά. Εκείνος που έχει τα πόδια του χτυπάει και μένει με ένα πόδι. Εκείνος που έχει τα χέρια του, κάτι του συμβαίνει και πρέπει να κόψει το ένα του χέρι.

Εσύ από που κι ως που θέλεις να σκοτώσεις το παιδί σου;

Είπα πολλά στο ανδρόγυνο εκείνο, και το έβλεπα πάντοτε, κι άλλα του έλεγα κι άλλα μου έλεγε. Εν τέλει, τους λέω δεν έχει τίποτα το παιδάκι σας. Εκείνοι όμως πήγαν και έκαναν έκτρωση. Αφού έκαναν την έκτρωση επέστρεψαν και μου είπαν: Δεν σε ακούσαμε και σκοτώσαμε το παιδί μας, ήταν μια χαρά το παιδί μας. Τους λέω, τι ήρθατε να μου το πείτε τώρα, για να έχω περισσότερη λύπη από όλα αυτά που ακούω και βλέπω;

Ο Θεός είναι εκείνος ο οποίος γεννάει τον άνθρωπο με αρτιμέλεια. Ο Θεός είναι εκείνος που γεννάει τον άνθρωπο με ένα ελάττωμα. Ο Θεός είναι εκείνος που δοκιμάζει.

Ο Χριστός, περνώντας μέσα από την Ιερουσαλήμ, συνάντησε έναν εκ γενετής τυφλό, και οι μαθητές τον ρώτησαν ποιός έφταιξε και είναι εκ γενετής τυφλός; ούτος η οι γονείς αυτού; Και ο Χριστός απάντησε ούτε ούτος ήμαρτεν ούτε οι γονείς αυτού, αλλ’ ίνα φανερώθη τα έργα του Θεού εν αυτώ. Και του άνοιξε τα μάτια του αφού έφτιαξε πηλό με το σάλιο του, και του είπε: «Πήγαινε, νίψε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Έχουμε τόσα παραδείγματα από την Αγία γραφή για τα σημερινά τα οποία βλέπουμε.

Μακριά από τον φόνο. Διότι ο φόνος του παιδιού σου θα σε τυραννάει έπειτα σε όλη σου τη ζωή, και θα είναι τα χέρια σου γεμάτα με αίμα. Και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μη φορέσεις ποτέ κόκκινο φόρεμα στη ζωή σου. Ούτε μπλούζα, ούτε πουκάμισό τίποτα απολύτως. Και όχι να βάφεις με κόκκινο χρώμα τα νύχια και τα χείλη σου, και να πηγαίνεις και να λες ότι δεν έχεις τίποτα. Σκότωσες τέσσερα παιδάκια και είσαι μέσα στα κόκκινα. Αν ήταν μπροστά σου τέσσερα παιδάκια πεθαμένα θα βαφόσουν με εκείνα τα χρώματα; Κι όμως δεν έλαβες υπόψη σου ότι έκανες φόνο, ότι έχυσες αίμα, αίμα αθώο. Δεν μιλούσε τότε εκείνο το παιδί.

Είχα μια άλλη περίπτωση μιας μητέρας που είχε δίδυμα, και ήταν και τα δύο στον ίδιο σάκο. Εκείνη πήγε στον γιατρό και της είπε: Η πρέπει να σκοτώσεις το ένα, η πρέπει να πεθάνεις κι εσύ. Ήρθε και μου το είπε: "ούτε εσύ θα πεθάνεις, ούτε το παιδί σου θα πεθάνει, να το κρατήσεις, και το παιδί σου θα γεννηθεί μια χαρά". Με άκουσε. ο Θεός να το φιλάει. Και γεννήθηκαν και τα δύο παιδάκια, και μεγάλωσαν, και τα βάφτισα, και τα έβλεπα και χαιρόμουν και έλεγα... Τώρα που θα ήσουν παιδάκι μου;

Έχουμε σωρεία από τέτοια περιστατικά. Αλλά οι γιατροί μας, ενώ έπρεπε να είναι θεοσεβούμενοι όπως οι Άγιοι Ανάργυροι, είναι άνθρωποι του χρήματος, άνθρωποι των φόνων.

Υπήρχε μια περίπτωση ένας που πήγε κι εξομολογήθηκε, και είπε στην εξομολόγηση: κάνω πολλούς φόνους. Του λέει ο πνευματικός να σταματήσεις, να μη σκοτώνεις. Λέει αν δεν τα σκοτώσω εγώ, θα τα σκοτώσει ο διπλανός μου, και θα πάρει εκείνος τα χρήματα. Εσύ να σταματήσεις και ο Θεός θα φροντίσει του λέω. Δεν άκουσε. Δεν πέρασαν τρεις ημέρες από την ημέρα εκείνη, και χτύπησε με το αυτοκίνητό του και τον έβγαλαν κομμάτια μέσα από το αυτοκίνητο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα.

Την στιγμή που συνέλαβαν το Χριστό, ο Πέτρος έβγαλε μαχαίρι και έκοψε το αυτί ενός από τους δούλους του αρχιερέα, του Μάλχου. Και του είπε ο Κύριος: Τι έκανες Πέτρο; «μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις». Αυτά τα δυστυχήματα τα οποία γίνονται στους δρόμους και σκοτώνονται ανδρόγυνα και παιδάκια, γιατί γίνονται;
Τα περισσότερα δυστυχήματα από αυτά, είναι από ανδρόγυνα που σκότωσαν παιδιά. Και δεν τους τα λέει κανένας, για να κόψουν αυτό το ρεύμα του φόνου.

Τώρα βλέπεις στην Αγία Ρωσία με δύο ηγέτες τον Πούτιν και τον Μεντβέντεφ, σε συνεργασία με την εκκλησία να προωθούν μέτρα εναντίον των εκτρώσεων. Αυτοί οι δύο ηγέτες είναι το παράδειγμα. Εμείς είχαμε τον Χριστό μέσα στο Κοινοβούλιο και πήγαν και τον έβγαλαν. Τον έβγαλαν γιατί δεν μας χρειάζεται ο Χριστός. Που θα πάει αυτό το έθνος, που θα πάει αυτή η φυλή, που θα πάει αυτό το ευλογημένο το κράτος. Όταν τον Θεό μας δεν τον αγαπούμε και δεν τον καλούμε να μας βοηθήσει.

Ο Μεντβέντεφ και ο Πούτιν έχουν τον Άγιο Γεώργιο στα μεγαλύτερα γραφεία, στις μεγαλύτερες συνεδριάσεις. Εχουν τον Άγιο Γεώργιο πάντοτε βοήθειά τους. Τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας είναι με τον Άγιο Γεώργιο, και τον έχουν βοηθό όλο το έθνος. Εμείς δεν μπορούσαμε να έχουμε τον Άγιο Γεώργιο στις αίθουσες και να μη βλασφημούμε όπως τον υπόκοσμο, και να ακούμε τα ίδια λόγια μέσα στο Κοινοβούλιο;

Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Αυτό είναι το κατάντημα, να μη θέλουμε τον Θεό κοντά μας.

Ο Θεός να μας φυλάξει να μην πάθουμε χειρότερα.

Του Πατήρ Σάββα Αχιλλέως

Πηγή: https://www.aetos-apokalypsis.com/2014/01/h-amartia-ths-ektroshs.html

Αν γνωρίζατε από πρίν τις πιθανότητες έκβασης του πολέμου τον οποίο πολεμούμε αυτή τη στιγμή.
Και αν γνωρίζατε πως οι πιθανότητες να νικήσουμε είναι σχεδόν ή εντελώς μηδενικές, θα σταματούσατε να πολεμάτε?

Θα σταματούσατε να πολεμάτε?

Αυτό είναι που πρέπει να ξέρουν οι αντίπαλοί μας!


Πρέπει να ξέρουν πως:
δεν έχει σημασία τί θα κάνουν, δεν έχει σημασία πόση πίεση, πόση βόλεψη θα μας αφαιρεθεί,
αν θα μας αποσυντονίσουν,
δεν έχει σημασία αν θα μας πάρουν τις δουλειές,
αν θα μας βάλουν στη φυλακή,
δεν έχει σημασία τί κάνουν και τί θα κάνουν,
Δεν θα σταματήσουμε!

Δεν πρόκειται να πω στα παιδιά μου και στα παιδιά των φίλων και συνεργατών μου πως έκανα λιγότερα απ' όσα μπορούσα για να μεγαλώσουν σε μια χώρα που να αξίζει κάθε θυσία που έκαναν οι γονείς τους!

Και πρέπει να το ξέρουν αυτό οι απέναντι! Δεν έχει σημασία τί κάνουν και τί μας αφαιρούν, θα είμαστε εκεί και θα επιστρέφουμε και θα προσπαθούμε ξανά και ξανά με όλες μας τις δυνάμεις και πάνω απ' όλα με τη Χάρη του Θεού!

Για ανθρώπους με αυτό το σκεπτικό, δύο πράγματα είναι δυνατόν να συμβούν:
-ή θα νικήσουν,
-ή θα νικήσουν τα παιδιά τους!