Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023

Ιατρικοί επιστημονικοί φορείς καταγγέλλουν τον FDA για το χάπι της άμβλωσης

Η χριστιανική νομική υπηρεσία “Alliance Defending Freedom” ανέλαβε την αγωγή εναντίον του FDA για την τακτική του στην προώθηση της χημικής έκτρωσης.

Από «Αφήστε με να ζήσω!»

Μια ομάδα επιστημονικών οργανώσεων κατά των αμβλώσεων, μήνυσε την Παρασκευή 18/11/22 το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, (HHS) και τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ, (FDA) προκειμένου να αρθεί η έγκριση του FDA για το εκτρωτικό φάρμακο μιφεπριστόνη.

Ειδικότερα, δικηγόροι ανήκοντες στη χριστιανική νομική ομάδα «Alliance Defending Freedom» κατέθεσαν μήνυση στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Amarillo του Τέξας, για λογαριασμό της «Alliance for Hippocratic Medicine», της «American Association of Pro-Life Obstetricians and Gynecologists» του «American College of Pediatricians» , των «Christian Medical & Dental Associations», και τεσσάρων ανεξάρτητων γιατρών.

Την κίνηση του Alliance Defending Freedom, υποστήριξε και το Ινστιτούτο Charlotte Lozier, καθώς σε μελέτη που διενήργησε, το 2021 υπήρξε μια δραματική αύξηση στις επισκέψεις στα επείγοντα των Νοσοκομείων που σχετίζονται με τα χάπια άμβλωσης.

Το εκτρωτικό χάπι μιφεπριστόνη λιμοκτονεί το αγέννητο μωρό στερώντας το από την ορμονική υποστήριξη της ζωής του. Χρησιμοποιείται ως μέρος της φαρμακευτικής αγωγής με στόχο την άμβλωση και ακολουθείται από τη μισοπροστόλη που προκαλεί συσπάσεις για την αποβολή του μωρού και του πλακούντα από τη μήτρα.

Η Dr. Ingrid Skop, M.D., γυναικολόγος,μέλος του Charlotte Lozier Institute, έχει αντιμετωπίσει πολλές επιπλοκές που σχετίζονται με τα χάπια έκτρωσης και δήλωσε σχετικά:

«Έχω κάνει τουλάχιστον δώδεκα χειρουργικές επεμβάσεις σε γυναίκες που παρουσίασαν επιπλοκές από την αποτυχία των χαπιών της άμβλωσης. Έχω αντιμετωπίσει αρκετές γυναίκες που έλαβαν μιφεπριστόνη και μισοπροστόλη και χρειάστηκαν κατόπιν μεταγγίσεις αίματος ή θεραπεία για σοβαρές λοιμώξεις. Άλλες χρειάστηκε να τις βοηθήσω ψυχολογικά στη σοβαρή ταραχή που παρουσίασαν όταν είδαν το σώμα του παιδιού τους στην τουαλέτα. Οι γυναικολόγοι καλούνται τακτικά να αντιμετωπίσουν σοβαρές επιπλοκές από τα χάπια των αμβλώσεων, τις οποίες αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν εκείνοι που τα χορήγησαν, και τις οποίες η FDA δεν μπαίνει καν στον κόπο να παρακολουθήσει. Αυτήν τη στιγμή, το χάπι για την άμβλωση προωθείται ως ασφαλές στο πλαίσιο ενός καθεστώτος «δεν βλέπετε, δεν ακούτε, δεν αναφέρετε κανένα κακό», και αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των γυναικών και των κοριτσιών.» Και συνεχίζει η ίδια: Η «Alliance Defending Freedom καταθέτει την αγωγή της σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και ο Λευκός Οίκος, αγνοούν εσκεμμένα τους ήδη γνωστούς κινδύνους των χαπιών για την άμβλωση, υπερασπίζοντας την πολιτική ατζέντα υπέρ των αμβλώσεων».

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Lozier ανέλυσαν δεδομένα 17 χρόνων της Medicaid και ανακάλυψαν ότι το ποσοστό των επισκέψεων στα επείγοντα που σχετίζονται με τα χάπια της έκτρωσης αυξήθηκε πάνω από 500% από το 2002 έως το 2015 ( που τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα). Διαπίστωσαν επιπλέον ότι μέχρι το 2015, η πλειονότητα των επισκέψεων στα επείγοντα που σχετίζονταν με τα χάπια έκτρωσης κωδικοποιήθηκαν εσφαλμένα ως αυθόρμητες αποβολές, και αυτό αύξησε την πιθανότητα εισαγωγής μιας γυναίκας για χειρουργική επέμβαση.

Ο Dr. James Studnicki, Sc.D., Αντιπρόεδρος ανάλυσης δεδομένων του Ινστιτούτου Lozier και επικεφαλής συγγραφέας των μελετών για τα εκτρωτικά χάπια εξηγεί: «Η ασφάλεια της χημικής άμβλωσης έχει υποστηριχτεί χωρίς επιστημονική βάση. Στην πραγματικότητα, η αυξανόμενη επικράτηση της χημικής άμβλωσης και η δυσανάλογα μεγάλη συμβολή της στη νοσηρότητα των επειγόντων περιστατικών είναι σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, και τα δεδομένα της καθημερινότητας υποδηλώνουν ότι η απειλή αυξάνεται. «Τα στοιχεία πρέπει να ανησυχούν όποιον ισχυρίζεται ότι είναι υπέρ των γυναικών, παρόλα αυτά η τρέχουσα τάση μεταξύ των πολιτικών , των γραφειοκρατών και των συμμάχων τους στα μέσα ενημέρωσης είναι να κλείνουν τα μάτια. Δεν θα έπρεπε να γίνει αγωγή στον FDA για να αντιμετωπισθεί μια απειλή για τη δημόσια υγεία, αλλά είμαι ικανοποιημένος που η Alliance Defending Freedom έχει αναλάβει αυτή την αναγκαστική κίνηση».

Ο FDA αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση. Ένας εκπρόσωπος του HHS υπερασπίστηκε το φάρμακο ως ασφαλές και αποτελεσματικό και είπε ότι «η άρνηση της πρόσβασης των γυναικών στην αναγκαία βασική φροντίδα υγείας είναι επικίνδυνη και ακραία».

Οι δικηγόροι του ADF υποστηρίζουν ότι ο FDA υπερέβη τις αρμοδιότητές του εγκρίνοντας το φάρμακο πριν από 22 χρόνια. Ο ανώτερος σύμβουλος της Alliance Defending Freedom Erik Baptist δήλωσε: «Η έγκριση του FDA για τα χημικά φάρμακα για τις αμβλώσεις ήταν πάντα σε σαθρό νομικό και ηθικό έδαφος και μετά από χρόνια αποφυγής ευθυνών, ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση να κάνει αυτό που απαιτείται από το νόμο: να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των ευάλωτων κοριτσιών και γυναικών.

Η Alliance Defending Freedom βρίσκεται πίσω από πολλές σημαντικές παραδοσιακές νομικές πρωτοβουλίες όπως την «Masterpiece Cakeshop εναντίον Επιτροπής Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο» το 2018. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του πελάτη του ADF σε εκείνη την υπόθεση, υποστηρίζοντας έναν Χριστιανό αρτοποιό που αρνήθηκε να εξυπηρετήσει ένα ομόφυλο ζευγάρι φτιάχνοντάς τους γαμήλια τούρτα.

Η απόφαση να απαγορευτεί η χρήση μιφεπριστόνης τώρα, είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Μετά την ανατροπή της Roe v. Wade τον Ιούνιο, που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέθεσε τα δικαιώματα των αμβλώσεων στις πολιτείες, τα εκτρωτικά χάπια έχουν γίνει ένας δημοφιλής τρόπος άμβλωσης για τις γυναίκες που επιδιώκουν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους σε περιοχές με απαγορεύσεις ή περιορισμούς για τις αμβλώσεις. Πέρυσι, ο FDA επέτρεψε στους γιατρούς να συνταγογραφούν μιφεπριστόνη μέσω τηλεϊατρικής και να στέλνουν τα χάπια ταχυδρομικώς. Αυτό συνιστά μεγάλο κίνδυνο και για τις γυναίκες, που ουσιαστικά είναι μόνες και χωρίς ιατρική βοήθεια απέναντι στις επιπλοκές αυτών των χαπιών.

Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των αμβλώσεων θα ήθελαν τον FDA να υποστηρίζει με σταθερότητα τις αποφάσεις του απέναντι στις κρατικές απαγορεύσεις και τους περιορισμούς των αμβλώσεων.

Ωστόσο οι επιστήμονες που γνωρίζουν, φροντίζουν και έρχονται αντιμέτωποι με τα θύματα της φαρμακευτικής άμβλωσης δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια απέναντι στην μαζική ανθρώπινη καταστροφή. Ευχόμαστε η δίκαιη καταγγελία του φαρμάκου και του FDA να αποδώσει και να σταματήσει η άδικη απώλεια αγέννητων παιδιών αλλά και οι σοβαρές επιπλοκές που εμφανίζονται στις μητέρες τους.


Πηγή:
https://www.afistemenaziso.gr/texts/medical/methodoi-ektrwshs/iatrikoi-epistimonikoi-foreis-kataggelloun-ton-fda-gia-to-xapi-tis-amvlosis